Vraag tijdig BTW terug uit andere EU-landen

Ondernemers die BTW terugvragen uit andere EU-landen kunnen dat doen via de Nederlandse Belastingdienst. Deze zet uw aanvraag door naar de Belastingdienst van de EU-landen waar u BTW terugvraagt. De uiterste datum voor de aanvraag is 30 september 2021. Maar de Belastingdienst adviseert uw aanvraag zo spoedig mogelijk te doen om overbelasting van het portaal te voorkomen.

Geen teruggaaf door overbelasting portaal
In eerdere jaren dienden veel ondernemers pas op de laatste dag een aanvraag in. Hierdoor raakte het portaal overbelast. Aanvragen kwamen daardoor pas na 30 september binnen. Het gevolg was dat BTW niet werd teruggegeven. EU-landen hoeven namelijk te laat binnengekomen verzoeken niet in behandeling te nemen. Daarom komt de Belastingdienst met het advies om uw BTW-aanvraag zo spoedig mogelijk te doen.

Tip: Om de BTW terug te vragen, hebt u inloggegevens nodig. Met het online hulpmiddel Aanvraag inloggegevens voor terugvragen btw uit andere EU-landen komt u te weten of en hoe u inloggegevens kunt aanvragen. Het hulpmiddel brengt u naar het juiste formulier om inloggegevens aan te vragen. U moet ook via dit hulpmiddel inloggegevens aanvragen als uw adviseur uw teruggaafverzoek verzorgt.